Nacionalinė šefų rinktinė pasidalino Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija renginį.
Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais!
Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais!
Profesionaliausi Lietuvos virtuvės šefai kuria mums skonių šventę ir kviečia į išskirtinę vakarienę, kuri vyks viešbučio „Novotel“ restorane. Pasinersime į jaukią erdvę, nustebinsime novatoriškais sprendimais, pasidžiaugsime išradingais patiekalais, burnoje tirpstančiais naujais skoniais, praplėsime žinias apie pasaulines gastronomijos madas.
Prieš ketverius metus suburta Nacionalinė šefų rinktinė, turinti tarptautinę patirtį, iškovojusi medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ bei kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, ruošiasi atstovauti Lietuvai pasaulio kulinarijos konkurse „Culinary World Cup 2018“, kuris vyks lapkričio 23 – 29 d. Liuksemburge. Čempionate rungsis 30 stipriausių nacionalinių šefų komandų iš Kanados, JAV, Jungtinių Arabų Emiratų, Meksikos, Norvegijos, Singapūro, Švedijos, Pietų Korėjos, Tailando ir kt. Lietuvos šefų komandą sudaro patyrę virtuvės meistrai: kapitonai – Deivydas Praspaliauskas, restoranas „Amandus“, ir Darius Dabrovolskas, „Vytautas Mineral SPA“; Jaroslav Orševski, restoranas „Siesta“; Vytautas Zdanauskas, viešbutis „Novotel“; Nikita Vornik; Artūras Samavičius, „City Chef“; Jevgenij Volkov; Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik, restoranas „Amandus“.
Vakarienės metu su Lietuvos šefų komanda dalyvaus švedų virtuvės meistras Douglas Spiik – nacionalinių komandų treneris, modernios gastronomijos žinovas, pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2014“ aukso laimėtojas, pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtojas, „WorldChefs“ sertifikuotas teisėjas, 2014 m. išrinktas į Pasaulio asociacijos meistriškumo šefus.
Nacionalinių komandų rungtis, kurioje su pasaulio šalių virtuvės virtuozais kovosime, susideda iš dviejų dalių: ART stalas ir karštoji virtuvė, kurios esmė – 6 šefai turi pagaminti 110 vienodų porcijų trijų patiekalų – užkandį, karštą patiekalą ir desertą. Šiuos tris konkursinius patiekalus, ruošiantis pasaulio kulinarijos čempionatui, siūlome Jums paragauti.
Prie vakaro patiekalų valgiaraščio atskirai pasiūlysime derančius gėrimus.
Dalyvaudami šventinėje vakarienėje padovanosite ne tik šventę sau, bet ir paremsite Nacionalinę šefų rinktinę: surinktos lėšos už patiekalus bus skiriamos komandos pasiruošimui bei dalyvavimui pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“.
Vieta: Viešbučio „Novotel“ restoranas, Gedimino pr. 16, Vilnius.
Data: 2018 m. vasario 17 d., šeštadienis, nuo 19:00 iki 22:00 val.
Vienos vakarienės kaina: 35 EUR (užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas).
Mokama iš anksto pavedimu. Gėrimų kaina neįskaičiuota.
Išankstinė registracija ir informacija el. paštu vadybininke@lrvvk.lt arba mob. +370 615 67405.